5 Ocak 2012 Perşembe

Çikolata

Ne zamandır yazamıyordum yılbaşı yoğunluğundan, yeni yıl ile birlikte tekrar yazılarıma başlıyorum... 2012'nin ilk günlerinde güzel bir habere yer vermek istedim, "Çikolatanın sağlığa yararları!"

Çikolatanın ana maddesi kakao aslında tansiyona iyi geliyor. Araştırmalara göre Flavanoid, damarları genişleten bir maddenin vücutta salgılanmasını sağlıyor. Damarlar genişleyincede tansiyon düşüyor. Bu madde kakaonun içinde yüksek miktarda bulunuyor. Hem de sebze ve meyvedekinden çok daha fazla! Kakaonun tansiyonu düşürdüğü, Panama açıklarında kakaonun anavatanı olan Kuna Adası'nda yaşayan yerlilerin Sehre göç etmelerinin ardından hipertansiyona yakalanmaları sonucunda ortaya çıkıyor. Çikolata aslında kilo aldıran bir yiyecek. Yüksek kilo da tansiyon nedeni. Bu durumda öncelikle tüketilmesi gereken bitter çikolata. Beyaz çikolatada kakao oranı çok düşük olduğu ya da hiç bulunmadığı için tansiyonu düşürmede herhangi bir etkisi bulunmuyor. Yalnız siyah çikolatayı alırken kakao oranına dikkat edin, en az %60 ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca fındık, fıstığın vücuttaki yağ faktörüne olumlu etkisi olduğundan çikolatanın içinde bulunmasının hiçbir sakıncası yok. Tabii ki aşırı tüketimi zararlı. Diyetisyenler yüksek tansiyon hastalarına günde bar halindeki bir bitter veya sütlü çikolatanın 2 karesini tüketmelerini öneriyor. O halde çikolatalı cupcake'lerimiz kaçırmayın...! :)

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder