24 Ocak 2012 Salı

Soğuk kış aylarında bünyeyi kuvvetlendiren bitki çayları

Bu sene kar ve soğuk erken geldi, yoğun çalışma temposu ile yorgun düşen vücutlar her türlü hastalığı davet ediyor. Küçük yeğenlerim hastaydı, ardından ben 3 gün kadar yattım, şimdide eşim hastalığa teslim oldu... Hepimizin isteği vücudumuza yabancı bir madde sokmadan hastalıkların üstesinden gelebilmek. Bu nedenle antibiyotiğe başlamadan evvel mutlaka doğal olarak yapılmış bitki çaylarını denerim.. İşte en çok yaptığım bünyeyi kuvvetlendiren iki bitki çayının tarifi...

Meyva Çayı

Çaydanlığın süzgeçli kısmına aktarlardan kolayca bulabileceğiniz meyva çaylarından (böğürtlen ve elma çayını öneririm), 1 çubuk tarçın, 1 adet limon kabuğu, 2 adet karanfil, 1 yemek kaşığı toz zencefil, evde bulunan meyvaların elma, mandalina, portakal olabilir kabuklarından yerleştirin. Üzerine kaynar su ilave edin ve demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Karışımı suzerek bardağa koyun ve 1 tatlı kaşığı bal ile için. Oldukça lezzetli olan bu çay, direncinizi arttıracak.




Zencefil Çayı

1 yemek kaşığı dilimlenmiş taze zencefili bir miktar su ile kaynatın. Bardağa süzdükten sonra üzerine limon sıkın ve sıcak sıcak için. Zencefil çayının faydaları saymakla bitmiyor. Mideyi rahatlatıyor, kan şekerini dengeliyor, kan pıhtılaşmasını engelliyor, hamile bayanlar için kusma ve bulantıya iyi geliyor, yağ yakıyor, kolesterolu düşürüyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder